کمبود دارو و تجهیزات پزشکی سال‌ها است که به یکی از بحران‌های جدی حوزه بهداشت و درمان ایران تبدیل شده است. عدم پیگیری و سیاست گذاری صحیح وزارت بهداشت در تامین ذخایر استراتژیک، فاجعه کمبود تجهیزات و ملزومات پزشکی را کاملا آشکار نموده و هشدار متخصصین و روسای هیات‌ها و انجمن‌های علمی سلامت محور، گوش شنوایی ندارد.

حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت مجلس دلیل افزایش هزینه‌های بیمارستان‌ها در تامین تجهیزات پزشکی و همچنین ورشکستگی برخی بیمارستان‌های دولتی را کاهش بودجه اختصاص یافته از سوی دولت به این حوزه دانست و گفت برای این موضوع جلسات متعدد در جریان است تا شاید بتوان راهکار اجرایی برای حل آن توسط دولت ارائه شود.

شهریاری همچنین گفت: بعد از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بیمارستان‌ها با مشکل تامین تجهیزات روبرو شده‌اند و بیمه‌ها نیز توان حمایت کافی برای پوشش این بخش را ندارند. برای مثال تجهیزات سنگینی که در گذشته با ۵ میلیارد تومان خریداری می‌شد امروز باید با ۷۰ میلیارد خریداری شود، به همین دلیل ما در این زمینه با مشکلات بسیار جدی روبرو خواهیم شد.

او ادامه داد: ما این موضوع را در مجلس پیگیری کرده‌ایم و با مسئولین در تماس هستیم تا یک راه حل جدی برای این مشکل ارائه شود چرا که در غیر این صورت اگر نتوانیم در تجهیزات پزشکی به‌روز باشیم جایگاه پزشکی ما در دنیا با افت شدید روبرو خواهد شد.

 

رئییس کمیسیون بهداشت مجلس یادآوری کرد: در حال حاضر ایران در زمینه ارائه خدمات بهداشتی و درمانی جزء کشور‌های پیشرفته به حساب می‌آید، اما اگر نتوانیم در تجهیزات پیشرفته پزشکی با تکنولوژی‌های روز دنیا حرکت کنیم در سال‌های آینده عملا این جایگاه را از دست خواهیم داد.

نماینده زاهدان در مجلس شورای اسلامی گفت: در سال گذشته که ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شد قرار شد که دولت ما به التفاوت این رقم با ارز نیمایی که در حال حاضر ۲۸۵۰۰ تومان است یا «ارز تالار دوم» که در حال حاضر ۴۱ هزار تومان است را به بانک مرکزی پرداخت کند. در حال حاضر هم این کار در حال انجام است و به نظر ما برای تامین تجهیزات نیز باید دولت تعهد پرداخت این مابه التفاوت را اجرایی کند تا مشکل برطرف شود. ما در مجلس پیگیر این هستیم تا دولت موظف به پرداخت این مابه التفاوت شود، اما دولت در تامین این ارقام هم باید محاسبات خود را داشته باشد.

شهریاری تاکید داشت: به نظر ما ۶۹ هزار میلیارد تومانی که برای امسال در این حوزه از سوی دولت تخصیص یافته است کافی نیست. متاسفانه در مجلس ما نتوانستیم این رقم را افزایش دهیم چرا که در سال گذشته توصیه‌هایی وجود داشت که سقف بودجه دولت را در مجلس افزایش ندهیم. در آن زمان بر اساس محاسبات ما حداقل پول مورد نیاز برای تخصیص دارو و تجهیزات بیمارستان‌ها رقمی بالغ بر ۱۰۵ هزار میلیارد تومان بود. شاید دولت مجبور شود با ارائه یک متمم یا راهکار‌های دیگری بتواند این مشکل را برطرف کند در غیر این صورت مشکلات بسیار زیادی برای حوزه درمان بوجود خواهد آمد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *