دبیر کل مجمع خیرین سلامت گفت: خیرین سلامت سالانه حدود هزار میلیارد تومان برای ساخت درمانگاه و بیمارستان هزینه می کنند اما از این پس حمایت خیرین سلامت به سمت ارتقای سطح بهداشت،افزایش سواد سلامت مردم و تحقیقات پزشکی هدایت می شود.

حسین علی شهریاری در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا افزود: خیرین سلامت سال گذشته حدود هزار میلیارد تومان کمک کردند و در چند سال گذشته حدود پنج هزار میلیارد تومان در حوزه سلامت هزینه کرده اند.
شهریاری افزود: به دنبال این هستیم که از این پس، بیشتر این سرمایه گذاری ها به سمت بهداشت و پژوهش و پیشگیری برود.
وی گفت: تاکنون بیشتر کمک های خیرین سلامت، در حوزه سخت افزاری و ایجاد مراکز بهداشتی و درمانی و ساخت درمانگاه، بیمارستان و کمک به بیماران بوده است اما در نظر داریم از این پس در حوزه نرم افزاری هم از کمک و حمایت های خیرین سلامت استفاده کنیم و کارهای بیشتری در این حوزه انجام دهیم.
وی ادامه داد: در حوزه ساخت درمانگاه، بیمارستان و خوابگاه دولت هم فعال است، باید کاری کنیم که مردم بیمار نشوند و در این مسیر به دنبال این هستیم که ارتقای سطح سواد سلامت مردم را دنبال کنیم و دانش مردم را در حوزه سلامت ارتقا دهیم.
دبیر کل مجمع خیرین سلامت گفت: به خیرین سلامت پیشنهاد داده ایم که در حوزه بهداشت، پیشگیری و پژوهش های بهداشتی و پزشکی حمایت بیشتری انجام شود و در دوره جدید فعالیت مجمع خیرین سلامت،سعی می کنیم خیرین را بیشتر تشویق کنیم که بیشتر در حوزه های بهداشتی سرمایه گذاری کنند.
وی افزود: فعالیت خیرین در حوزه بهداشت و پژوهش شاید خیلی برای مردم نمود بیرونی نداشته باشد و کاری است که نتایج آن زمان بر است اما وقتی یک درمانگاه یا بیمارستان ساخته می شود، سریع تابلوی آن بالا می رود و همه متوجه می شوند.
شهریاری گفت: برنامه مجمع خیرین سلامت این است که خیرین را تشویق کنیم که بیش از گذشته در حوزه های پیشگیری و بهداشت سرمایه گذاری کنند، البته افراد خیری که می خواهند در هر حوزه ای سرمایه گذاری کنند، در نهایت خودشان مختار هستند که تصمیم بگیرند در کجا سرمایه گذاری کنند و مجمع خیرین سلامت در این زمینه نقش مشورتی برای خیرین دارد.
دبیرکل مجمع خیرین سلامت افزود: با هدایت و مشورت به خیرین سعی می کنیم اگر قرار است کاری انجام شود، اول در حوزه بهداشت، پیشگیری و پژوهشی باشد، دوم اینکه در مناطق محروم کشور انجام شود تا آثار ماندگارتری داشته باشد.
شهریاری ادامه داد: در حوزه مشارکت بانوان خیر هم مجمع خیرین سلامت به دنبال این است که کارهای جدی تری انجام دهد، البته در گذشته کارهایی در این حوزه انجام شده اما پراکنده بوده است، زیرا معتقدیم که بانوان موتور محرکه آقایان هستند و اگر بانوان خیر برای کمک در امور حوزه بهداشت و سلامت وارد شوند حتما مشارکت آقایان هم بیشتر می شود.
وی گفت: موضوع دیگری که در دوره جدید فعالیت مجمع خیرین سلامت دنبال می کنیم، جذب جوانان خیر است، نباید فکر کنیم خیرین فقط افراد پیر هستند، می خواهیم جوانان خیر را هم جذب کنیم.
وی گفت: بر اساس آنچه مقام معظم رهبری توصیه کردند و در برنامه توسعه پنجم و ششم و اسناد بالادستی هم آمده است، قرار بود سه درصد بودجه های دستگاه ها و سازمان ها در بخش دولتی و خصوصی در بخش پژوهش هزینه شود اما در عمل این هزینه کرد حتی به نیم درصد هم نرسیده است. 
شهریاری افزود: به طور کلی پژوهش در ایران مغفول مانده است، مجمع خیرین سلامت به دنبال این است که از تحقیقات مرتبط با سلامت حمایت کند.
به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار سلامت ایرنا، وی در پایان گفت: البته واقعیت این است که منابع مالی دولت با مشکل مواجه شده است و حمایت مناسبی از صنایع نشده است. برخی صنایع دچار رکود هستند، اگر از خیرین انتظار کمک داریم باید بازار و صنایع رونق داشته باشد تا پول و سرمایه تولید شود، در این صورت سرمایه داران خیر نیز می توانند برای کمک به حوزه های مختلف از جمله بخش سلامت وارد شوند و کار خیر بکنند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *